Schoonmaken van witgoed is belangrijk

Witgoed schoonmaken

Witgoed schoonmaken. Wij horen u al zuchten. Toch is het van levensbelang om uw witgoed (zoals een vaatwasser, droger en koelkast) regelmatig schoon te maken. Waarom? Dit kan eenvoudig gevolgen hebben op de kwaliteit van uw apparatuur. Het is daarom aan te raden om regelmatig uw witgoed te controleren op vuil en andere invloeden die de prestatie van het apparaat kunnen beschadigen. Per apparaat zit daar een verschil. In dit blog helpen wij u graag op weg bij het schoonmaken- en houden van uw apparatuur. Want schoon witgoed gaat een stuk langer meer.

Koelkast schoonmaken

Eerder schreven we al over hoe u het best uw koelkast schoon kunt maken. Kernwaarde hierbij is dat u dit regelmatig doet. Aangezien er in de rubbers van de koelkast vaak stof en vuil nestelt, kan dit invloed hebben op de producten die u in de koelkast legt. Op die manier gaat u bovendien bacteriegroei tegen. Bij sommige koelkasten kunt u de rubbers afnemen en deze mee wassen in de vaatwasser. Eventueel deze rubbers wassen in de gootsteen is ook een optie. Werk altijd van boven naar beneden en laadt eerst de gehele koelkast uit voordat u aan de slag gaat. Op die manier werkt u een stuk efficiënter.

De wasmachine schoonmaken

De wasmachine is, naast de koelkast, nog zo’n belangrijk witgoed apparaat dat regelmatig schoongemaakt dient te worden. Maar wanneer is het tijd om de wasmachine onder handen te nemen? Als u naast de geur van uw frisse wasgoed ook een stinkende geur ervaart die u niet kunt plaatsen, komt dit negen van de tien keer door een wasmachine die een schoonmaakbeurt nodig heeft. Zo kan ‘vetluis’ (een benaming voor stof en huidschilfers) in de rubberen rand ontstaan (dit laat een zwarte substantie achter). Zo kan kleding met vlekken besmeurd raken. U kunt deze stank al eenvoudig tegengaan door de wasmachine zonder was op 90 graden te laten draaien. Een schepje soda kunt u eventueel toevoegen voor het leidingwerk. Ook het zeepbakje kunt u schoonmaken.

De wasdroger

Net als de wasmachine is de wasdroger nog zo’n apparaat dat toch regelmatig een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Doordat het wasgoed gaat pluizen bij centrifuge in de droger, kunnen er na korte tijd grote ophopingen van stof en pluis in de roosters ontstaan. Dit kunt u eenvoudig schoonmaken door met de stofzuiger langs de roosters te gaan. Vergeet daarbij ook de trommel zelf niet even te stofzuigen.

Vaatwasser schoonmaken

Net als de wasmachine heeft de vaatwasser regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Dit kunt u, net als bij de wasmachine, doen door de vaatwasser een keer ‘leeg’ te laten draaien. Ook is het een goed idee om de kalkresten tegen te gaan met een ontkalker. In principe duurt het schoonmaken van de vaatwasser niet langer dan vijftien minuten. Maar als u van schone vaat wilt eten en drinken is het wel noodzakelijk dat de vaat daadwerkelijk schoon is.

Iets kapot? Wat nu?

Soms kan het ook zijn dat er mankementen optreden in uw witgoed omdat het simpelweg versleten is of dat er een onderdeel stuk is. In dat laatste geval loont het altijd om een professional in te schakelen die uw problemen oplost. Denk bijvoorbeeld aan Reparatiewitgoed.com, u kunt met ons contact opnemen via: info@reparatiewitgoed.com. Neem vandaag nog contact op met ons en wij staan voor u klaar om uw witgoed te repareren op een snelle en deskundige wijze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.