Wasmachine gaat niet aan

Help, mijn wasmachine gaat niet aan!

U bent net terug van vakantie en heeft bergen met vuile kleding in de koffers mee terug genomen. Uiteraard heeft u het moment van uitpakken al een beetje uitgesteld, want daar heeft niemand zin in, toch? Maar goed, u heeft eindelijk deze vervelende klus geklaard, de was gesorteerd en u kunt gaan beginnen met het draaien van de eerste was. Maar.. waarom gaat de wasmachine niet aan? Nee toch, he..

De wasmachine gaat niet aan

Dit probleem komt natuurlijk nooit gelegen, maar vooral nu is het extra vervelend. Al die bergen was die gedaan moeten worden blijven zo maar liggen. Wat kan er aan de hand zijn?

Bekende problemen

Een veelvoorkomend probleem, met name na een vakantie, is de stekker. Wellicht heeft u of uw partner deze eruit getrokken voordat u op vakantie vertrok. Of omdat het flink heeft geonweerd gisterenavond. Om wat voor reden dan ook kiezen mensen er wel eens voor om de stekker eruit te trekken, dus controleer deze altijd even als u ondervindt dat de wasmachine niet reageert.

Controleer ook altijd even of er stroom op het stopcontact staat. Dit kunt u het makkelijkst doen door een andere apparaat erop aan te sluiten en te kijken of dat wel werkt. Zoniet, dan ligt het probleem bij het stopcontact en niet bij de wasmachine. Wellicht is er kortsluiting geweest. Controleer de elektriciteitsstoppen.

Een wasmachine gaat niet draaien wanneer het deurtje niet goed gesloten zit. Controleer of er iets tussen zit wat de deur openhoudt.

De wasmachine start nog steeds niet

Heeft u alle bovenstaande oplossingen geprobeerd? Dan is er wellicht meer aan de hand. Zo kan bijvoorbeeld de deurschakelaar kapot zijn (waardoor de machine niet goed kan registreren of de deur open of dicht is), de watertoevoer geblokkeerd zijn, de programmaschakelaar defect zijn of de motor aan het einde van zijn leven zijn.

Hulp zoeken

De problemen die we zojuist hebben genoemd zijn vrijwel onmogelijk zelf op te lossen. Er zijn dan twee opties: een nieuwe wasmachine kopen of een monteur laten komen. De tweede optie is in de meeste gevallen de beste keuze bij een relatief nieuwe wasmachine. Een kapot onderdeeltje kan doormiddel van wasmachine reparatie makkelijk vervangen worden waardoor de machine weer als nieuw kan werken. Als uw wasmachine al een oudje is dan is het wellicht voordeliger om te investeren in een nieuwe.

Bent u op zoek naar een monteur voor uw witgoed? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle afspraak. We weten immers hoe lastig het is om lang zonder uw wasmachine te zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.