De laatste trends voor witgoed

Wasmachines, drogers, magnetrons en vaatwassers zijn zo’n gemeengoed geworden tegenwoordig, dat al snel wordt gedacht dat deze apparaten volledig zijn uitgeëvolueerd. Niets is minder waar en ook de witgoedwereld blijft zich ontwikkelen en vernieuwen. Wij zetten daarom voor u enkele interessante ontwikkelingen en trends op een rijtje.

Witgoed regelen via de telefoon

Met de komst van smartphones en apps in ons leven is er veel veranderd en veel verbeterd. Ook op het gebied van huishoudelijke apparatuur zijn steeds vaker apparaten die verbonden zijn via een app. Denk daarbij aan de thermostaat, lampen, het koffiezetapparaat of zelfs de douche. Maar ook witgoed is tegenwoordig eenvoudig en makkelijk met een app te besturen. Zo zijn er wasmachines die via een eigen app aangeven of er iets stuk is en wat er vervangen moet worden. Andere exemplaren hebben een app waarmee het mogelijk is om te controleren of uw was al klaar is. Zo’n handige app kunt u tegenwoordig ook downloaden bij nieuwe koelkasten of vaatwasser.  

Denk aan de toekomst, denk aan het water

Door de opwarming van de aarde en de steeds groter wordende ecologische voetafdruk die de mens achterlaat, zijn we met z’n allen steeds beter gaan nadenken over het milieu. Onder andere door het verspillen van water en energie tegen te gaan kunnen we iets terugdoen. Maar hoe zit dat met uw eigen apparaten? Kunt u al op kleinschalige voet wat terugdoen? Dat kan zeker! De vaatwasser en wasmachine verbruiken veel stroom. Door uw witgoed op uw eigen warmwatervoorziening aan te laten sluiten, gebruikt u stukken minder energie. Volgens verschillende onderzoeken kan deze kleine besparing al snel oplopen tot ruim vijftig procent minder energieverbruik. Door de nieuwste snufjes en sensoren kunnen wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten bovendien zelfs al lagere verbruikswaarden verkrijgen doordat de apparaten automatisch voor een korter programma kiezen.

Gooi witgoed nooit zomaar weg

In onze consumptiemaatschappij is het bijna vanzelfsprekend om iets weg te gooien als het niet meer werkt of stuk is gegaan. Bij witgoed gaat dit natuurlijk wat lastiger, maar nog steeds belanden veel koelkasten en wasdrogers bij het grofvuil. Maar dit hoeft zeker niet altijd. Laat daarom uw witgoed altijd nakijken. In veel gevallen kan het gewoon gerepareerd worden. Zo gaat uw witgoed weer gemakkelijk een paar jaar langer mee. Ook is het tegenwoordig een trend om spullen tweedehands te kopen. Door het eigen gebruik voor uzelf te verlengen door het kapotte witgoed te laten repareren, vergroot u daarna ook nog eens de kans dat u het witgoed voor een aardige prijs kunt doorverkopen. Uw kapotte vaatwasser wegdoen kan dan altijd nog.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Voor ons is het geen probleem om uw kapotte of verouderde vaatwasser, koelkast of wasdroger te repareren. Bekijk de mogelijkheden op onze website. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.